Yki Räikkälä

Pikavippisaalistaja kävi

  • Pikavippisaalistaja kävi

On myönnettävä, että olen hieman leväperäinen kaveripyyntöjen profiilitutkimusten suhteen. Pyynnöstä tarkistan nopeasti, onko kyseessä semmoinen oikea aikuinen eikä joku sekopää, huijari, rahastaja tms. saalistaja. No, nyt lauantaina tuli yksi pyyntö Veltri Peppe -nimiseltä kaverilta. Olin eräässä kokoontumisessa ja tsekkasin pyynnön esittäjän nopeasti. Siellä näytti olevan ihan normaalin näköinen herra. Ja pari kolme yhteistä fb-kaveria. Hyväksyin.

Pian tuli viesti "hei". Kummastelin, että kuka noin tekee heti hyväksymisen jälkeen. Lyhyen miettimisen jälkeen lähetin sellaisen kaksi sormea pystyssä -hymiön. Pian tuli uusi viesti: "sir, olemme erityisen rahoitusluottolaitos, joka tarjoaa lainoja 5000 € - 800000 €, kuinka paljon tarvitset".

Homma selvä. Siis saalistaja. Inhoan sitä paitsi äärimmäisen paljon pikavippiroistofirmoja. Mutta päätin kokeilla, kun kokouksessakin oli sopivasti taukoa. Pistin vastauksen: "Niin paljon ettei teillä ole".

Ja jatko:

Saalistaja: "sir tarvitset lainaa"

Minä: "Miljoona. Ok?"

Saalistaja: "sir, kuinka kauan aiot maksaa takaisin miljoona"

Minä: "Tarkemmin ajatellen oikeastaan kaksi milliä."

Saalistaja: "Sir, kuinka paljon voit maksaa kuukaudessa lainan maksamiseksi"

Minä: "5 euroo?"

Tämän jälkeen ei sitten tullut enää viestejä. Ymmärrettiin, että olen joko hauskuttelija tai maksukyvytön luuseri. Sama se.

Tämä "Veltri Peppe" ei edes todennäköisesti ole muuta kuin fiktiivinen profiili, joka on tehty pelkästään kalastelemaan uhreja pikavippibisnekseen. Profiili näytti vähän hätäisesti kokoon kursitulta. Kuvia vähän ja irrallisia. Sopivasti "oman" auton rekkarikin oli mustattu. Mutta kumman paljon suomalaisia tavallisia, joitakin tuntemianikin, henkilöitä. Useimmat miehiä. Saalistus siis kohdistui nimenomaan miehiin, joilla on ollut ilmeisesti suurempi taipumus pikavippeihin. Annoin Veltri Peppen ilmi FB:n ylläpidolle valeprofiilina jo heti sunnuntaina. Se poistui. Poistaminen tarkoittaa mitä todennäköisimmin juuri tuota valeprofiilia, jolta se kyllä vahvasti haisi.

Tämä Veltri-veijari olisi ollut heti valmis lainaamaan kaksi miljoonaa, vaikka aluksi mainitsi heidän lainailevan "5000 - 800.000 e summia, mikä tarkoittaa ja indikoi sitä, että kyseessä on rikollinen raha, jota pestään pikavippibisneksellä. Ties mistä kaukaa tänne pestäväksi tullutta ryöstettyä omaisuutta, huumerahaa tjms.

Tämmöisiäkin keinoja nuo koijarit käyttävät. Bisnes se on jonka on pyörittävä. Minulla on unelma. - Että koko pikavippibisnes saadaan lailla kielletyksi 100 vuoden vankilatuomion, ristillelyömisen, pään katkaisun ja järveen painot jaloissa heittämisen uhalla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat