Yki Räikkälä

Ilmastoahdistus

  • Ilmastoahdistus

Nuoret kokevat nykyisin ilmastoahdistusta. Se näkyy elämäntapamuutoksina, protesteina ja jopa psykologien lisätyöllistymisenä. Kuulemma ahdistus on lähes jatkuvaa. No, elämään kuuluu kiinteästi ahdistus. Ihan vaikka vain pelkkä eksistenssiahdistus.

Minua ahdistaa se, että tällä ahdistuksella jotkut rahastavat. Vaikka esim. ne tutkijat, jotka mainitsevat hakemuksissaan ilmastonmuutos. Saavat hyvät tuet skeptisempien tutkijoiden jäädessä nuolemaan näppejään. Ja tuulivoimayhtiöt rahastavat pidäkkeettömästi. Vuonna 2017 viiden suurimman suorien yritystukien saalistajiin mahtui neljä tuulivoimarahastajaa. Nämä pilaavat maisemat ja tuhansien tuulivoimapuistojen läheisyydessä asujien elämisen. Mutta hei, maailma pelastuu. Nämä tuulivoimarahastajat nettosivat veronmaksajien rahaa yhteensä 133 miljoonaa. Suoraan tilille maksettavaa rahaa. Mielenkiintoista, että mukana on myös yksi Suomen suurimmista yksittäisistä saastuttajista ja merten likaajista, Viking Line, 26 miljoonaa.

Tuuliwatti 57.000.000
Taalerin tuulirahastot 36.000.000
WPD:n tuulivoimalat 20.000.000
Allianz Capital Partners tuulivoimalat 20.000.000

Nämä tuulivoimayrityssossut siis vain vuonna 2017.

Minua ahdistaa myös historiattomuus. Se, että ei muisteta ollenkaan sitä, että ilmasto on muuttunut kautta historian. Viilennyt ja lämmennyt, koko nykyisen holoseenin ajan. Keskiajalla oli lämpökausi. Sitten viileni ja 1600-luvulla Lontoossa Thames-joen jäällä pidettiin markkinoita. Joki jäätyi talvisin pitkiksi ajoiksi. Ja sitten lämpeni. Hiilidioksidin määrä alkoi kasvaa vasta teollisen ajan alussa 1800-luvulla. Nyt se on korkeammalla kuin koskaan sivilisaatiomme aikana. Mutta ilmasto ei ole lämmennyt noin 18 vuoteen. Nykyisin ilman hiilidioksiditaso on joku 0,04 %. Joskus miljoonia vuosia sitten se oli paljon suurempi. Satoja miljoonia vuosia sitten kymmenkertainen ja niinpä kasvillisuus alkoi rehottaa ja hapen määrä lisääntyä. Ja siksipä mekin olemme täällä nyt ilmastoahdistumassa. Ilman sitä emme olisi.

Minua ahdistaa sekin, että aspergerin syndroomaista 16-vuotiasta tyttöä käytetään hyväksi. Ja ilmeisesti hyväksikäyttäjät ovat hänen vanhempiaan ja We Don’t Have Time -säätiö. Jotkut pitävät Gretaa jo Messiaana. Hänen vanhempansa ovat julkaisseet kirjan, jossa peräti väitetään Gretan "näkevän paljailla silmillään ilman hiilidioksidin". Tulee mieleen "Taivas on totta" -kirja, jolla 4-vuotiaan Colton Burbon "taivaassa käymisestä ja Jeesuksen sylissä istumisesta" tämän isä rahasti kirjoittamalla kirjan noista poikansa fantasioista.

En kyllä yhtään pane pahakseni, jos elämäntapamuutoksia tulee sikäli jos ne koskevat tuhlausta ja roskaamista. Viime vappuna ei ilmeisesti Kaivarin wappujuhlijoita ei ympäristöahdistanut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En ihmettele yhtään jos alkaa ahistamaan kun joka paikassa toitotetaan maailman loppua!!

Sama kun toittottaisi sotaa joka pv.. SOTA TULEE, SOTA TULEE.. Sitten kun kysytään todisteita, niin sanotaan jotain epämääräistä "tutkimuksen" jorinaa.. ja jatketaan SOTA TULEE, kaikki kuolee!! En ihmettele jos alkaa ahistamaan!

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Hui hui. Viiden vuoden päässä noissakin kasvaa taimikko ja kahden kymmenen vuoden päästä tiheää nuorta metsää. Eri kehitysasteisia metsiä näkee, kun katselee ulos auton ikkunoista.
Saksalainen asiakkaani, joka myy tuotteitamme, oli vastannut Suomen metsien hakkuista huolissaan olevalle asiakkaalleen: ”Matkustin kerran junalla Tampereelta Pelloon. Koko matkan ikkunasta näkyi vain metsää. ”

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Hambacher Forst tuli 6 kk sitten meidän kaikkien tietoisuuteen.Kiistan toinen osapuoli, energiajätti RWE kokousti viime viikolla ja puhujalistalla oli myös Saksan Fridays for Future liikkeen keulahahmo Luisa Neubauer.
Kun Neubauer ylitti ennalta sovitun puheajan, niin joku järjestäjistä teki naiselle ns putkoset.Hetken kiusallisen hiljaisuuden jälkeen yhtiön pääjohtaja otti ohjat käsiinsä:"Tälle naiselle kuuluu oikeus sanoa sanottavansa loppuun".
Etteenpäin ollaan menossa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun mediat ovat liioitelleet ja paisutelleet lähestulkoon 20 vuotta jokaisen ihan normaalin sääilmiön olevan ihmisen aiheuttama niin ei ihme että näitä ilmastonmuutosuskovaisia ja sen uskon takia pikkasen "kajahtaneita" nuoria on niin paljon. Eikä siinä vielä kaikki koska niitä imastokajahtaneita aikuisiakin on ihan hel..... jne. Täällä eräs vihreä turkkusest itki sitä että ihmisiä ei olla saatu peloteltua tarpeeksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä tässä jo alkaa ahdistua siitä, kun ”nuoret” ahdistuvat lähes kaikesta, mikä eteen tulee. Millaiseksi näiden elämä muodostuu, kun pitää joskus ihan itse ja yksin ryhtyä kohtaamaan elämän haasteita, ilman sitä vanhempien kodin antamaa suojaa. Tarkoitan sitten joskus 35-vuotiaana, kun vanhemmat eivät enää jaksa huolehtia näistä (ikuisista) lapsistaan.

Toimituksen poiminnat