Yki Räikkälä

EU ja YK, munattomat organisaatiot

  • EU ja YK, munattomat organisaatiot

Venäjää uhkaillaan ja kiristetään, eikä se ole hyväksyttävää. Näin Venäjän YK-suurlähettiläs turvallisuusneuvostossa. Venäjä aseistaa Syyrian hallintoa ja on osallinen sotatoimissa. Ollut jo pitkään. Todistetusti ollut Syyrian rinnalla myös sairaaloiden pommittamisessa. Syyrian hallinnolle ei siviilit ole olleet edes hidaste järjestelmällisessä vaikkakin järjettömässä tuhoamisessa. Nyt siviileihin kohdistui jälleen käsittämätön, kuvottava ja raukkamainen kaasuhyökkäys lukuisen uhreineen. Joukossa paljon lapsia. Turvallisuusneuvosto ei saa aikaan päätöstä puolueettomasta tutkimuksesta, koska Venäjä estää sen VETO-OIKEUDELLAAN. Venäjän mukaan mitään kaasuhyökkäystä ei ole edes tapahtunut. Venäjä siis on osallinen Syyrian kauheuksissa ja turvallisuusneuvostossa se voi käyttää veto-oikeuttaan Syyriaa koskevissa asioissa. Se on tehnyt sitä jatkuvasti ja jo vuosia. Se voi siis laillisesti estää tutkinnan tapahtumissa, joissa se on itse osallinen. Ja tämä siis on hyväksyttävää, ainakin Venäjän mielestä.
 

Toisaalta mitä virkaa on tuolla "turvallisuus"neuvostolla, joka ei kykene yhtään mihinkään? Nyt sitten USA, jota johtaa puolisekopää presidentti, joka on juuri saanut sotahullun neuvonantajan, aikoo tehdä jonkun vielä määrittelemättömän iskun Syyriaan. Ilman mitään YK:n lausuntoja tai lausumattomuuksia. Katastrofi sen kun jatkuu ja maailma katselee vierestä, kun USA ja Venäjä käyvät keskinäistä Syyriaan ulkoistettua sotaansa. Ja Israel omaa (USA:n tukemaa) sotaansa Irania vastaan niin ikään Syyrian maaperällä. Viikkoa ennen kuin Syyria kaasutti siviileitään, murhasi Israel palestiinalaisia Gazan rajalla. 19 palestiinalaista kuoli heti tai kituen ja vähintään satoja haavoittui. Siihenkään ei puututa. Turvallisuusneuvostossa asiaa käsiteltiin ja kas; USA tällä kertaa esti neuvostossa päätöslauselman tekemistä puolueettoman tutkinnan vaatimiseksi. EU olisi kannattanut, mutta kun ei USA, niin ei sitten.


Roistovaltiot, kuten nyt sellaisiksi ajautuneet Israel ja Venäjä, ovat hyvillään tuollaisista munattomista ja turhanaikaisista kahvikerhoista kuin YK:n turvallisuusneuvosto. USA myös käyttää hyväkseen ylipäätään YK:n naurettavaa kykenemättömyyttä oikein mihinkään. Kun ei ole tiedossa jotain muminaa ja prutkutusta kummempaa, voi tehdä ihan niin kuin lystää. Kukaan ei puutu.
 

Olisikohan muuten nyt hyvä hetki meidän Perussuomalaisten kellokkailla tehdä selvä pesäero Venäjän hallintoon, joka siis tukee Syyrian harjoittamaa siviilien murhaamista? En ainakaan ole sellaista nähnyt. Israelin hallituksen toimien tuomitsemista en heiltä odota ollenkaan. Palsut ne ovat siellä syypäitä kaikkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjä on ainut laillinen ulkopuolinen toimija Syyriassa. Syyrialla ja Venäjällä on jo vuosikymmeniä jatkunut keskinäinen avunantosopimus, joka on yksi Syyrian valtiosopimuksista.

Kaikki muut ulkovallat ovat laittomia hyökkääjiä ja rikkovat karkeasti YK:n peruskirjaa ja kansainvälistä lakia.

Nyt kun Syyriassa toimivilla kapinallisilla ja terroristeilla on lopullinen häviö edessä, ne käyttävät kaikkia brutaaleja keinoja saadakseen tukea, mukaan lukien videonäytös "myrkkyiskusta".

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Laillisuus asettuu kyseenalaiseksi, jos tuetaan ja autetaan valtiota, joka murhaa omia kansalaisiaan tai siviileitä ylipäätään. Ja käyttäen kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyjä aseita kuten kaasua. Venäjä on myös käsittääkseni todistetusti pommittanut siviilien asuttamia alueita ja sairaaloita. Miten silloin voi olla "laillinen" ulkopuolinen toimija?

Tosin lopputuloksen kannalta on aivan sama, käytetäänkö "laillisia" aseita vaiko kiellettyjä. Tuho ja kurjuus ovat suunnilleen samanlaiset.

Toimituksen poiminnat